AccepterenJezelf accepteren kan een goede zaak zijn. Zolang dat maar niet betekent, dat je alles van jezelf accepteert.

Je onhebbelijkheden afdoet met zo ben ik nu eenmaal.

Je passiviteit in stand houdt door te menen dat je wel anders zou willen, maar dat je dat nu eenmaal in je hebt. Je onzekerheid heb je, vind jij, te danken aan je ouders.

Valkuilen


Acceptatie van jezelf betekent dat je jezelf kent en weet welke 'valkuilen' je gedrag en denken ongunstig kunnen beïnvloeden en daar let je extra op.


Lichamelijk kun je in de meeste gevallen weinig veranderen en dat is ook vaak geen noodzaak.


Ook zonder flaporen blijf je onzeker. Je zelfvertrouwen groeit niet met het krijgen van een rechte neus. Als je die zaken accepteert dan ontdek je dat ze eigenlijk geen enkele invloed hebben op het vertrouwen in jezelf.

Ashleigh Brilliant:
"Door te accepteren zoals je bent, geef je niet per se alle hoop op dat je verbetert."


Zelfkennis


Als er zaken zijn die je aan jezelf ergeren en die je zou kunnen veranderen, dan moet je dat zeker doen. Jij moet een levenlang met jezelf omgaan. Dan is het prettig, als je je niet aan jezelf hoeft te ergeren. Pak die zaken aan en verander ze.


Mensen die problemen hebben om hun lichaam te accepteren, hebben veelal een zeer laag zelfbeeld. Het vertrouwen in zichzelf is bijna niet aanwezig.


Anderen hebben daardoor een grote invloed op hen. Zij bepalen voor een groot deel zijn/haar denken en gedrag. Dat is een vervelende situatie en staat gelukkig zijn in de weg. In de meeste gevallen helpt professionele hulp om een verandering aan te brengen.


Nader bekijken


  1. Wat vind je niet deugen aan je lichaam? En waarom vind je dat?
  2. Welke eigenschap van jezelf ergert je en zou je graag anders zien?
  3. Spelen uiterlijke zaken een belangrijke rol in je leven?
  4. Valt ouder worden je zwaar? Waarom?

Bij het beantwoorden van de vragen ontdek je dat je jezelf vaak met anderen vergelijkt. Ook schijn je te vergeten dat bijvoorbeeld mode een door bedrijven gecreëerd middel is om grip op het gedrag van mensen te krijgen en dat om te zetten in winst.
Kom daar los van en bouw aan je eigen stijl. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar versterk je zelfbeeld. Zo bouw je aan je zelfvertrouwen en leid je een leven dat jou bevalt.


Acceptatie


Acceptatie van jezelf geeft niet alleen jezelf rust, maar geeft je ook meer mogelijkheden. Je hebt zo meer tijd om in zaken, die je gelukkig maken, te investeren. Het maakt je vrij van anderen. Het laat je vooral bewuster met jezelf omgaan.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:Interessante sites: