MotivatieJe gedrag en je denken zo veranderen dat het écht bij je past is geen gemakkelijke opgave. Het vergt veel tijd en vastberadenheid. Maar je hebt dan ook wat.


Het uiteindelijke resultaat is een evenwichtig leven met zeer weinig stress, de zaken met een 'open mind' kunnen benaderen, zelfverzekerd kunnen handelen en een goed gevoel van eigenwaarde hebben. Dat moet je je voldoende motiveren om aan de slag te gaan.


Veranderen?


Op deze wijze heb je zicht gekregen op je functioneren en je denken. Je kunt een beetje inschatten hoe je je zou willen ontwikkelen.


Je zwakke en sterke punten heb je aan het papier of de computer toevertrouwd.


En zo kun je eenvoudig aflezen waaraan je zou willen werken om je zelfvertrouwen te optimaliseren.


Meestal heb je pas behoefte om te veranderen, als je in een vervelende situatie terecht komt. Je wordt dan als het ware 'gedwongen' om veranderingen in je denken en gedrag aan te brengen.

Steve Jobs:
"Your time is limited, so don't waste it living someone else's life."


Op die momenten ga je pas nadenken over wie je werkelijk bent. Of je partner wel de persoon is waar je mee verder wilt. Je werk boeit je al een hele tijd niet meer.


Je ontdekt dat je vooral geleefd wordt. Anderen bepalen veelal hoe je denkt en hoe je je gedraagt. En dat brengt spanningen met zich mee.


Authentiek


Met behulp van deze site wil je daar verandering in aanbrengen. Je wilt weer zijn, zoals je werkelijk bent. Je plaatst jezelf op de voorgrond. Je krikt je eigenwaarde op. En zo ontstaat er een innerlijke rust bij je.


Je gedraagt je zoals de woorden die je uitspreekt. Je bent authentiek aan het worden. Dat schept duidelijkheid voor jou en je omgeving. Je grenzen zijn nu duidelijk en worden gerespecteerd.


Nader bekijken


  1. Visualiseer eens je leven als jij het zelf zou kunnen inrichten.

    Hoe zou dat er uitzien? Misschien lukt het je om het gevoel dat daarbij zou kunnen horen op te roepen?

  2. Visualiseer eens je droombaan. Wat zou je graag willen doen dat je een goed gevoel geeft? Waarbij komen je talenten volgens jou optimaal aan bod?

Met het visualiseren haal je allerlei beperkingen weg en geef je jezelf vrij baan. Het is een ervaring waaraan je meestal een prettig gevoel overhoudt. Vaak komen zaken naar voren die je vaag herkent, maar die je weggedrukt hebt, omdat je aannam dat ze niet bij jou hoorden. Of omdat anderen het je afraadden of er denigrerend over spraken.


Veranderen


Veranderen zal op de korte termijn offers van je vragen,

maar biedt voor de toekomt vele mogelijkheden.

Tijdens het veranderingsproces kom je dicht bij jezelf.


Weten wie je bent geeft rust en vertrouwen. Je natuurlijke uitstraling laat anderen zien, wie je bent en waar je voor staat.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:Interessante sites: